Εγκαταστάσεις του γηροκομείου Νάουσας

Το Γηροκομείο Νάουσας στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

Το βασικό κτήριο της Μονάδας αποτελείται από δύο ορόφους συνολικής έκτασης 1356 τ.μ., οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με ανελκυστήρα.

Στο ισόγειο βρίσκονται η κουζίνα όπου παρασκευάζονται τα γεύματα των τροφίμων και η τραπεζαρία όπου σιτίζονται.

Επίσης, στον όροφο αυτό είναι τα γραφεία της διοίκησης, το κομμωτήριο και το ιατρείο της Μονάδας.

Τέλος, στον όροφο αυτό υπάρχουν 11 δίκλινα δωμάτια και ένα σαλόνι όπου συγκεντρώνονται όσοι τρόφιμοι δεν επιθυμούν να παραμείνουν στα δωμάτια τους στην διάρκεια της ημέρας.

Στον δεύτερο όροφο βρίσκονται δύο σαλόνια όπου υποδέχονται οι τρόφιμοι τους καλεσμένους τους και όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες εκδηλώσεις της Μονάδας. Επίσης, μια αίθουσα εργοθεραπείας εξοπλισμένη με τα απαραίτητα υλικά για την απασχόληση των ηλικιωμένων.

Επίσης, και στον όροφο αυτό συναντάμε 18 δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια.

Όλα τα δωμάτια της Μονάδας έχουν ξεχωριστό δικό τους μπάνιο, διαμορφωμένο κατά τρόπο που να εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες των τροφίμων και κατασκευασμένο σύμφωνα με όσα επιτάσσει ο νόμος.

Το Γηροκομείο είναι κτισμένο σε οικόπεδο έκτασης 6 στρεμμάτων. Όλη η έκταση καλύπτεται από κήπο, διαμορφωμένο με ειδικά μονοπάτια για την εύκολη μετακίνηση των τροφίμων μέσα σε αυτήν. Μέσα στην έκταση του κήπου βρίσκεται και ο Ιερός Ναός Ιωακείμ και Άννης, που αποτελεί σημείο αναφοράς της κοινωνικής ζωής των τροφίμων

Το Δ.Σ. και το προσωπικό της Μονάδας έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν τις εγκαταστάσεις του Γηροκομείου σε εξαιρετικό επίπεδο καθαριότητας, ενώ επεμβαίνουν και στις υποδομές, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, για την βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας.